Sunday 20 September 2009

Bal kabagi Corbasi


Balkabagi Corbasi

Bu corbayi ilk duydugumda, on yargiyla burun kivirmistim. Hatta degisik yemek kitaplarda, ozelliklede Cin Tibbinda bahsedilen balkabaginin sifalari bile beni ikna edememisti bu corbayi denemeye. Ta ki bir arkadasin verdigi yemekte bu corbayi icine kadar. Simdi evde ne zaman ‘Balkabagi corbasi pisirelim mi?’ diye sordugumuzda kimse bu corbaya burun kivirmiyor. Ozelliklede kis aylarina dogru mevsimi geldiginde en cok yaptigimiz corbalardan bir tanesi. Ben degisik zamanlarda ruh halime gore degisik tarifleri uyguluyorum. Burada verdigim tarif en orta yolda olani. Kestaneyle birlikte pisirildiginde de cok guzel oluyor!

Malzemeler

· 2 kasik zeytin yagi
· 1 buyuk sogan
· 4 bas sarimsak
· 1 cm boyunda taze zencefil- tazesini bulmak mumkun degilse kurusuda kullanilabilir
· 400 gr bal kabagi- kabuklari soyulmus, cekirdekleri cikartilmis vede ufak parcalara dogranmis
· Zevke gore bir kac tutam tuz, karabiber, aci biber ve turmerik
· Bir adet sebze stogu kupu

Yapilisi

· Soganlar yemeye dogranir gibi dogranir vede zeytin yaginda 3-4 dakika kavrulur, bu arada sarimsak vede zencefilde eklenir. Sonra bal kabagi parcalarida tencereye atilara bir 2-3 dakika daha hepsi birlikte kavrulur.
· Tenceredeki malzemelerin ustunu ortecek kadar kaynamis su vede sebze stogu kubu eklenir, bal kabagi parcaciklari yumusayana kadar orta ateste kaynatilir. Tuz, biber vede aci biber eklenir.
· Karisim soguduktan sonra blender’dan gecirilir.

No comments:

Followers

About Me

Bloguma hos geldiniz. Bu siteyi yemek tarifleri defterimdeki sevdiğim ve şifalı bulduğum lezzetleri ailem ve arkadaşlarımla paylaşmak için kurdum. Saĝlık, içhuzuru ve damak tadınızın hiç eksik olmadığı günler dileğimle. (Welcome to my blog.I prepared this website to share some favorite recepies with my family and friends. Wishing you health, peace and ever lasting culinary taste.)