Sunday 28 June 2009

Sogan Corbasi

Sogan Corbasi

Malzemeler

- 2 yemek kasigi yag
- 100 gr tereyagi
- 1.25 kg kuru sogan- salataya dogranir gibi ince bir sekilde dogranir
- 1 tatli kasigi seker
- 1 adet sarimsak, ufak sekilde dogranmis
- Tuz ve kara biber
- 1.2 litre stok, ben bu miktar suya 1 adet stok tableti kullandim
- 4 dilim ekmek
- 100 gr gruyer peyniri

Soganlari yagda 15 dakika kavurun renkleri kahverengiye donene kadar. 1tatli kasigi sekeri ekleyin, 3-4 dakika daha kavurun. Bu soganlarin karamalize edilmesine yardimci oluyor. Eger soganlarin rengi koyulasmiyorsa, tencerenin atesini yukseltin, ama soganlari yakmadan. Sonra stogu ve sarimsagi ekleyin, kaynadiktan sonra 35 dakika kisik ateste kaynatin.

Servis yaparken ekmeklerin uzerine peynirleri koyup 1-2 dakika peynir eriyene kadar firinlayin, vede servis yapin.

No comments:

Followers

About Me

Bloguma hos geldiniz. Bu siteyi yemek tarifleri defterimdeki sevdiğim ve şifalı bulduğum lezzetleri ailem ve arkadaşlarımla paylaşmak için kurdum. Saĝlık, içhuzuru ve damak tadınızın hiç eksik olmadığı günler dileğimle. (Welcome to my blog.I prepared this website to share some favorite recepies with my family and friends. Wishing you health, peace and ever lasting culinary taste.)