Thursday 18 June 2009

Ev Pizzasi

Hamuru:
- 1/2 tatli kasigi toz maya
- 300 gr un
- 1/2 yemek kasigi seker
- 15 gr tere yagi
- 1 tatli kasigi sut
- 1 tatli kasigi tuz
-210 ml su
Bunlarin hepsi karistirilip yogrulur, ben hamuru ekmek makinasinda hazirladim. 45 dakika aliyor. Hamuru once elde yuvarlak hale getirip sonra tepsi uzerine mumkun olan en ince sekilde yayilir. Bu hamurdan 2 tane pizza cikti.
Pizza ustu malzemeleri
- 1 adet konserve- dogranmis tomates- icine tat vermesi icin kekik, tuz ve karabiber atilabilir
- ince bir sekilde dogranmis mantar
-1 adet sogan- ince bir sekilde salataya dogranir gibi dogranmis
-ince halkalar halinde dilimlenmis tomate
-kasar rendesi, yada baska bir cesit peynir evde ne varsa
-bir avuc kadar zeytin
- konserve ancuez baligi
Sonra 220 derece firinda 15- 20 dakika arasinda pisirilir.
Ana prensip olarak evde ne varsa sosun uzerine konulabilir. Ben genelde bu karisimi kullaniyorum. Cok lezzetli oluyor.

No comments:

Followers

About Me

Bloguma hos geldiniz. Bu siteyi yemek tarifleri defterimdeki sevdiğim ve şifalı bulduğum lezzetleri ailem ve arkadaşlarımla paylaşmak için kurdum. Saĝlık, içhuzuru ve damak tadınızın hiç eksik olmadığı günler dileğimle. (Welcome to my blog.I prepared this website to share some favorite recepies with my family and friends. Wishing you health, peace and ever lasting culinary taste.)