Friday 6 March 2009

Ispanyol Corbasi / Spanish Soup


Spanish Soup / Ispanyol Corbasi

- 1 / 2 orta boy kuru sogan (1 / 2 medium size onion
- 2 cm chorizo ham or Turkish sausage (2 cm boyunda choriz (ispanyol sucugu) yada sucuk
- 1 adet patates (1 medium size potato)
- 2 adet havuc (2 carrot)
- 1 kucuk kereviz (1 small celeriac)
- 2 kucuk yaban havucu (2 small parsnip)
- 1 pirasa (1 leek)
- 1 / 2 kucuk beyaz lahana (1 / 2 of a small size cabbage)
- 1 avuc yesil fasulye (1 handfull green beans)
- 2/3 litre su (2 /3 litre water)
- 1 yemek kasigi zeytin yagi (1 tbs olive oil)
- Tuz, biber, karabiber (salt, pepper and black pepper)


Soganlari ince ince dograyip, ufak parcalara kestiginiz sucuk ile 1 kasik zeytin yaginda kavurun. Sonra ufak kare parcalar halinde kesilmis sebzeleride tencereye atip, kisik ateste 5-10 dakika kavurun. Lahanayi goz zevkinize gore ince ince ufak parcalara kiyabilirsiniz. Karisimin icine suyu ekleyip, tuz ve biberleri ekleyip, kisik ateste sebzeler yumusayana kadar pisirin.

No comments:

Followers

About Me

Bloguma hos geldiniz. Bu siteyi yemek tarifleri defterimdeki sevdiğim ve şifalı bulduğum lezzetleri ailem ve arkadaşlarımla paylaşmak için kurdum. Saĝlık, içhuzuru ve damak tadınızın hiç eksik olmadığı günler dileğimle. (Welcome to my blog.I prepared this website to share some favorite recepies with my family and friends. Wishing you health, peace and ever lasting culinary taste.)